BMX žvaigždės padėka kedų kultūrai — Nigel Sylvester x Air Jordan 1 Retro High OG

Nors Nike Air Jordan 1 siluetą daugelis kedų fanatikų pirmiausia sieja su riedlenčių sportu, būtent šiuo modeliu apsiavęs Niujorko gatvėse siaučia ir BMX sporto profesionalas Nigel Sylvester. Išskirtinį braižą demonstruojantis sportininkas didmiesčio chaose juda itin gracingai, o greičio mažinimui naudoja tik savo batus. Būtent šiam išskirtinumui ir dedikuojama naujausia jo kolaboracija su Nike, kurioje pristatomas ne kas kitas, o N.S. numylėtasis AJ1 siluetas.

Vos išėmus naująjį modelį iš dėžutės gali pasirodyti, kad tai dėvėti batai, tačiau čia ir slypi jų unikalumo esmė. Kiekviena pora pažymėta unikaliais stabdymo žymes imituojančiais įbrėžimais, o aukštos kokybės odos korpusui suteiktas švelnus gelsvas atspalvis. Naujai pažvelgta ir į tradicinę Nike logotipo išvaizdą: jis atrodo taip, tarsi būtų išardytas. Swoosh’as subtiliai išsiskiria savo baltumu, o padėvėtų batų įspūdį kurti padeda jo kraštuose esančios skylutės, kurias pastebėjus gali pasirodyti, kad čia būta tradicinio siuvinėjimo. Kukliam gelsvumui didžiausią kontrastą kelia raudonas padas, juodos spalvos liežuvėlis ir ant jo esantis raudonas swoosh’as bei užrašas NIKE AIR. Paskutinis skiriamasis šio leidimo akcentas — Jordan Biking Co logotipas, kukliai susiliejantis su gelsva oda išorinėje kiekvieno bato pusėje.

 

Apžiūrėti ir įsigyti šį leidimą galima jau dabar — prekyboje jis pasirodė rugsėjo 1-ąją. O Nike Air Jordan silueto fanams siūlome užmesti akį ir į kitus naujausius šio silueto leidimus: kolaboracijas su Justin Timberlake bei Anna Wintour.

 

Rekomenduojami straipsniai