TOP 5 — moterų sukurtos kolaboracijos

Nuo tada, kai kedai tapo dažnai avima avalyne gatvėse, daug kam ji tapo ne tik patogiu apavu. Kedai tapo ne tik stiliaus detale, bet ir būdu išreikšti savo pažiūras tam tikrais aspektais. Sportinių batelių spalva ar modelis galėjo priskirti tam tikrai žmonių grupei, tačiau ilgą laiką kedų pasaulis buvo gan uždaras moterims. Šiuo metu galime stebėti kaip moterys ne tik juos avi, bet ir pačios kuria naujus kedų leidimus.

Puma x Solange Knowles

Solange Knowles yra žinoma dėl dviejų dalykų — savo sesers Beyonce ir nuolatinio moterų teisių palaikymo. Vienas iš svarbesnių tokio palaikymo veiksmų buvo jos bendradarbiavimas su kedų gamintoju Puma. 2015-aisiais Puma ir Solange išleido specialų leidimą “Word To the Women.” Tai tapo trečiuoju dueto darbu, kuriame buvo panaudoti net keli ryškūs, monochrominiai Puma Suede batai. Reklaminė leidimo kampanija buvo įspūdinga, ją sudarė interviu su 14 savo srities profesionalių moterų, kurios skatino jaunas merginas pasitikėti savimi, siekti savo tikslų ir, žinoma, avėti ryškiaspalvius Puma kedus.

Reebok x Melody Ehsani

Melody Ehsani, kaip ir daugelis tradicinėje šeimoje gimusių merginų, turėjo įstotį į universitetą, susituokti ir susilaukti vaikų. Svajodama atrasti ir realizuoti savo svajones ji metė teisės mokslus ir pasuko dizainerės keliu. Dabar ji yra viena žinomiausių papuošalų dizainerių ir kovotojų už lygias teises. Melody Ehsani kuria moterims, nebijančioms drąsiai svajoti ir siekti savo tikslų. Moterų teisių aktyvistė ne kartą bendradarbiavo su Reebok kompanija ir sukūrė akį traukiančius Classic Leather, Question bei Princess siluetus. Leopardo ar gyvatės raštai atlikėjos leidimuose ne pigus triukas, o noras išreikšti bebaimišką moters prigimtį. Dalį gaunamo pelno Melody Ehsani skiria organizacijoms padedančioms moterims įgyti tinkamą išsilavinimą.

Nike x International Girl Crew

International Girl Crew — šešios merginos, gyvenančios skirtinguose žemynuose, kurias vienija keli dalykai. Pirmiausia, visos jos yra savo srities profesionalės, nesvarbu ar tai būtų filmų kūrimas ar knygų rašymas. Šešios draugės įkvepia viena kitą ir suteikia stiprybės taip, jų nuomone, turėtų elgtis kiekviena moteris. Kitas svarbus jas vienijantis dalykas yra bendras darbas su Nike kompanija. Nike Cortez batai buvo įkėpti trijų miestų, kuriuose komandos “IGC” narės gyvena. Londonui, New York’ui ir Los Andželui skirti kedai suvienijo ne tik International Girl Crew, bet ir visas įsigijusias šiuos kedus, mat Nike Cortez sneaker’iai buvo specialiai sunumeruoti, kad kiekviena juos avinti žinotų kiek dar merginų prisijungė prie International Girl Crew.

adidas x Refinery29

Vienas iš įpūdingiausių projektų skirtų moterims buvo įvykdytas elektroninio žurnalo Refinery29 ir adidas. 2017 metais duetas surado 50 menininkių iš viso Amerikos žemyno ir leido joms dekoruoti adidas UltraBOOST X kedus. Įkvėpimo šaltiniu šiai kolaboracijai tapo Amerikos valstijos, kurios ir buvo pavaizduotos ant kedų. 50 skirtingų porų buvo vieninteliai tokie adidas UltraBOOST X batai. “Boost the Nation” leidimo kedai buvo parduoti aukcione, o visos surinktos lėšos skirtos organizacijai, padedančiai jaunoms merginoms įgyti išsilavinimą.

Puma x Rihanna

2016 metais Puma pasirašė vieną sėkmingiausių savo istorijoje kontraktų su dainininke Rihanna. Jau du metus kuriama Fenty linija net nesiruošia nulipti nuo sėkmingiausiųjų pakylos. Dueto sėkmę lėmė ne tik Rihanna populiarumas, bet  ir išskirtinis jos skonis. Merginos mėgstančios sujungti aukštąją madą bei išskirtinį gatvės stilių rado viską ko joms reikia Fenty linijoje.

Rekomenduojami straipsniai