Top 5 rugpjūčio mėnesio kedai pagal SNEAKER SPOT

Karštasis vasaros rugpjūtis jau baigėsi ir tuo pačiu atėjo proga apžvelgti šį mėnesį debiutavusius, mūsų nuomone, svarbiausius vasaros pabaigoje išleistus kedus. Tarp jų pakliuvo meninės, edukacinės, inspiruojančios bei itin ribotos poros. Pristatome bene didžiausią indėlį į gatvės madą dabar bei ateityje padarysiantį rugpjūčio penketuką.

Van Gogh Museum x Vans “Van Gogh” kolekcija

Van Gogh muziejaus Amsterdame bendradarbiavimas su Vans maloniai nustebino ne vieną sneakerhead’ą. Dauguma nebūtų ir pagalvoję, jog postimpresionistinio meno bei gatvės mados junginys yra įmanomas. Visgi riedlenčių sportą puoselėjantis prekinis ženklas įrodė priešingai. Vans pasirinko keletą svarbiausių olandų tapytojo kūrinių ir juos įamžino pasitelkdami Slip-On, Sk8-Hi, Authentic bei Old Skool modelius. Puikiai išdirbta kolekcija pasižymi estetika bei dar nematyta eklektika. Tai ne tik visiškai skirtingus šimtmečius apjungiantis darbas, bet ir kitokio formato edukacinė medžiaga, dedikuota šių laikų stileivoms bei riedlentininkams. Nenuostabu, kad rugpjūčio 3-ąją debiutavusi meninė VGM x Vans “Van Gogh” kolekcija daugumoje pardavimo taškų buvo akimirksniui išparduota.

Kith x Coca-Cola x Converse Chuck Tailor All Star 1970’s kolekcija

Net trijų skirtingų prekinių ženklų kolaboracija sugebėjo suintriguoti itin didelę auditoriją. Ne paslaptis, kad pirmieji Kith x Coca-Cola x Converse Chuck Tailor All Star 1970’s kolekcijos debiutu domėtis skubėjo Kith estetikos bei Coca-Cola skonio fanai. Nepamirškime ir per visą pasaulį išsibarsčiusių All Star kedų gerbėjų. Atkreipkime dėmesį į tai, kad kolekciją sudarantys marginimai yra dedikuoti Kinijai, Rusijai, Prancūzijai ir JAV. Riboto leidimo ketvertukas, pasižymintis keturiomis kalbomis išsiuvinėtu Coca-Cola pavadinimu bei akį traukiančia koloristika suvienija skirtingų valstybių piliečius. Būtent tokiu būdu, pasitelkęs ikoniškiausią Converse modelį, Kith įkūrėjas Ronnie Fieg ir Coca-Cola, sugebėjo estetiškai bei skoningai ištransliuoti šiais laikais aktualią vienybės ir taikos idėją. Tad hype’inio dėmesio neišvengę kolekcijos siluetai buvo žaibiškai išpirkti tą pačią debiuto dieną, rugpjūčio 17-ąją.

Off-White x Nike Air Max 97 “Queen”

Su dizaineriu Virgil Abloh jėgas suvienijęs prekės ženklas Nike po paskutiniojo The French Open čempionato skandalo bei organizatorių pretenzijų dėl juodos Serena Williams aprangos nusprendė netylėti ir išreiškė palaikymą dedikuodamas atletei švelniu dekonstruktyvumu apipintą aršųjį AM97 siluetą. Padą puošiančios rožinė, violetinė ir auksinė spalvos įamžiną žinutę įkvėpsiančią kiekvieną aukštumų siekiančią sportininkę: žavingąjį moteriškąjį šarmą, kuris užsispyrimo ir darbštumo dėka gali pasiekti užsibrėžtų tikslų. JAV tenisininkei, vienai geriausių savo šakoje, skirti Off-White x Nike  AM97 “Queen” kedai ragina kovoti už lygias teises sporto industrijoje. Na, o prieš pat Williams startą The US Open čempionate rugpjūčio 27-ąją, itin mažu skaičiumi debiutavę kedai parėmė sportininkės atkaklumą. Sneakerhead’ų dėmesio susilaukęs siluetas kedų kultūrą pakartotinai įkvėps dar rugsėjį.

“You can take the superhero out of her costume, but you can never take away her superpowers.” — Nike

adidas SPEEDFACTORY AM4BJK

Tarp įtakingiausių bei svarbiausių rugpjūčio mėnesio kedų atsirado dar vienas su tenisu susijęs siluetas. Tarp daugelio dabarties sportininkus pagerbiančių kedų atsirado itin ribotu tiražu The US Open čempionato metu debiutavęs, praeities sėkmę aukštinantis SPEEDFACTORY AM4BJK modelis. Puriu BOOST padu pasižymintis ir adidas SPEEDFACTORY dirbtuvėse Atlantoje sukurtas dizainas pagerbia vieną populiariausių visų laikų tenisininkių — Billie Jean King. Prieš 45 metus įvykusių ikoninių “Battle of the Sexes” rungtynių pergalę šlovinantis siluetas savo koloristika ne tik primena tais laikais avėtus BJK kedus, bet ir susvarbina sportininkėms būdingą užsispyrimą, kuris padeda peršokti net aukščiausias kliūtis. Transliuojama žinutė turi rimtų motyvų, todėl norėdami išvengti patosiško hype’inio dėmesio adidas pagamino tik 300 porų. Na, o fiksuoti sportinius pasiekimus laimingiesiems 300-ams avėtojų padės sneaker’ių pade integruotas NFC čipas.

Justin Timberlake x Air Jordan III JTH NRG “Bio Beige”

Prieš aptardami gamtinių atspalvių JT x AJ3 JTH NRG “Bio Beige” siluetą turime paminėti šiemet užfiksuotą didesnę muzikos atlikėjų nei sportininkų įtaką kedų kultūrai. Organiškas reiškinys, dėl kurio populiariausi sportinės laisvalaikio avalynės prekiniai ženklai pradėjo bendradarbiauti ne tik su sportininkais. Justin Timberlake įtaka visai pop kultūrai apjungia ištisas kartas, o Jordan Brand išrankumas socialinių partnerių atžvilgiu turi labai aukštus reikalavimus. Tai ne tik viena iš trijų esamų AJ3 modelio interpretacijų, kurios šonus puošia ikoninis swoosh’as. Itin riboto leidimo dizainas pasižymi vienu geriausių idėjinių išpildymų, kuriam pritaria su Justin Timberlake albumu “Man of the Woods” susijęs simbolizmas. Ekskliuzyvine oda bei zomša padabintas modelis pasižymi ir odiniais raišteliais. Taip sukuriamas rankų darbo įspūdis. Rugpjūčio 28-ąją debiutavusių sneaker’ių spalvos bei sąsaja su “Man of the woods” albumu kviečia gatvės mados puoselėtojus prisiminti žmogiškumą bei evoliucinį ryšį su gamta. Trumpiau tariant — puoselėti ir gerbti gamtą bei patį save.

Vasaros pabaiga padovanojo preciziškai išbaigtus bei itin ribotus leidimus. Būtent tokie, skirtingo plauko siluetai formuoja kedų kultūros visumą, kurią seka ir stebi mados pasaulis. Jau prasidėjęs rugsėjis žada dar daugiau įkvepiančių bei sunkiai prieinamų kedų, tarp kurių atsirado ir netikėtai sugrįžę ACRONYM x Nike Air Presto.

Rekomenduojami straipsniai